Presentaties



Je kan je mentale gezondheid niet beter maken door er een pleister op te plakken. Zelfmoordpreventie en het versterken van mentale gezondheid in de bouwindustrie.

Sally Spencer-Thomas, Psy.D

flickr marc falardeau-2.jpg

Overzicht: de bouwwereld is doorlopend aan het proberen om veiligheidsbeleid tot een kernwaarde te maken en in de praktijk te brengen – met het doel om 0 incidenten en verwondingen te bereiken. Maar wanneer het om zelfmoord gaat, staat de bouwwereld consistent in de top 10 industrieën met het hoogste risico. Dus is er recent hernieuwde aandacht gekomen voor het belang van veiligheid op de werkvloer. Deze hernieuwde focus daagt eigenaren van bouwbedrijven uit hun definities van gezondheid en veiligheid te verbreden en mentale gezondheid en zelfmoordpreventie ook onderdeel te laten zijn van hun veiligheidsbeleid.

Helaas zijn veel bedrijfseigenaren geconfronteerd met de tragedie van het verliezen van een werknemer aan zelfmoord. Omdat mentale gezondheid en zelfmoordgedachten vaak onzichtbaar zijn voor de buitenwereld, realiseren veel mensen zich niet hoe veelvoorkomend deze problemen zijn. Deze presentatie laat managers in de bouw zien dat ze niet alleen zijn in het aangaan van deze uitdagingen. Het levert bewezen strategieën voor een veelomvattende en gedegen aanpak met als doel het redden van levens. 

Door wetenschap, verhalen en zelfs door wat humor weet Dr. Spencer-Thomas de deelnemers mee te nemen en te inspireren en ze nodigt hen uit ‘brutaal’ te zijn in het leiden van hun bedrijf naar mentale gezondheid en veiligheid.

DOEL: het vergroten van vertrouwen en deskundigheid bij de deelnemers in het adresseren van zelfmoordpreventie, interventie en crisisrespons

Resultaten: aan het eind van de presentatie kunnen deelnemers:

  1. Beschrijven waarom de bouwwereld een groter risico loopt op zelfmoord.

  2. Tenminste drie belangrijke strategieën noemen bij de preventie van zelfmoord.