Meistä Construction Working Minds™



Screen Shot 2020-04-20 at 12.00.00 PM.png

Yleistä

Monimutkaisia väestön terveyteen liittyviä ongelmia kuten itsemurhien ehkäisy vaatii pitkäkestoista työtä, jossa huomioidaan eri näkökulmat ja käytetään monia keinoja. Rakentava Mieli -ohjelma on tutkittuun tietoon perustuva malli, jossa levitetään ja vahvistetaan  positiivista mielenterveyttä  ja resilienssiä eli psyykkistä kestävyyttä strategisten kumppanuuksien ja osaamisen vahvistamisen kautta. Työskentelemällä yhteistyössä lukuisten kansallisten kumppanien kanssa Dr. Sally Spencer-Thomas auttaa rakennusalan yrityksiä ja ammattijärjestöjä rakentamaan itsemurhien ehkäisystrategioita ja toteuttamaan mielenterveyden edistämistä  ja resilienssin vahvistamista.

 Kansallinen itsemurhien ehkäisyohjelma kutsuu työpaikkoja toimimaan

Koulut ovat paikkoja, joissa voidaan toteuttaa itsemurhien ehkäisykoulutuksia nuorille. Työpaikat ovat paras paikka työikäisten mielenterveyden vahvistamiseen ja itsemurhien ehkäisyyn. USA:n Kansallisessa itsemurhien ehkäisystrategiassa (2012) erityisiä kohderyhmiä ovat työnantajat, koska he ovat avaintekijöitä työikäisten itsemurhien ehkäisyssä.  Ohjelma ehdottaa, että yritykset ja työnantajat voivat:

  • Kehittää organisaatiota siten että ne edistävät työntekijöiden mielenterveyttä ja hyvinvointia

  • Varmistaa, että mielenterveyden tukeminen sisältyy työterveyspalveluihin ja kannustamalla työntekijöitä käyttämään näitä palveluita tarvittaessa.

  • Kouluttamalla työntekijöitä ja esihenkilöitä havaitsemaan milloin työkaverit voivat huonosti ja toimimaan  tilanteissa rakentavalla tavalla.

  • Varmistamalla että esimiehillä/henkilöstöllä on osaamista itsemurhariskin arvioinnissa ja ehkäisyssä

  • Varmistamalla että henkilöstön työterveyspalveluissa itsemurhan vuoksi läheisensä menettäneiden on mahdollista saada tukea

  • Huolehtia, että työpaikan hyvinvointiohjelma on tehokas myös  itsemurhien ehkäisyssä


 Itsemurhien ehkäisyllä on väliä –
nolla itsemurhaa on tavoitteemme!


Työikäisillä miehillä on suurin riski kuolla epätoivoon oman käden kautta

50.000 ihmistä kuolee itsemurhaan joka vuosi,  Heistä 75 % on työikäisiä miehiä. Aikuiset miehet, 20-vuotiaista 50-vuotiaisiin tekevät  suurimman osan itsemurhista.  Heidän kauttaan yhteiskunnat menettävät  valtavan määrän elinvuosia itsemurhalle. Miesvoittoisilla aloilla tehdään enemmän itsemurhia kuin naisvaltaisilla aloilla tai aloilla, joissa sukupuolijakauma on tasainen.  Jos työpaikka altistaa  kovalle stressille, jos on hoitamattomia mielenterveyden häiriöitä, traumoja, väkivaltaa, päihteiden väärinkäyttöä ja mahdollisuus saada käyttöön itsemurhavälineitä, kriisien ja itsemurhien riski kasvaa. Rakennusalalla työntekijät altistuvat lisääntyneelle riskille, ja he hyötyisivät kokonaisvaltaisesta ja pitkäkestoisesta ohjelmasta, jossa vahvistetaan resilienssiä ja mielenterveyttä ja tuetaan työntekijöiden hyvinvointia koko uran ajan.